Ta' et fastelavnsfoto og vind en biograftur

Ta' et fastelavnsfoto og vind en biograftur

 Læs hele artiklen
Nyhedsoversigt | Nyhedsbrev | RSS | Tip os | Udebliver avisen? | Kontakt | Søg 
Vejret.dk    −2°
Energibomben Tor Rønnow står bag Rudersdal Marathon, er kendt som en central figur i den danske marathonsubkultur og har stærke bånd til miljøet i specielt Tyskland og Sverige. Her er han til højre på billedet sammen med landets mest erfarne marathonløber, Anders Munch Madsen.
Energibomben Tor Rønnow står bag Rudersdal Marathon, er kendt som en central figur i den danske marathonsubkultur og har stærke bånd til miljøet i specielt Tyskland og Sverige. Her er han til højre på billedet sammen med landets mest erfarne marathonløber, Anders Munch Madsen.

 Tip en ven  Udskriv Del

Marathonmanden

Han har 171 gange løbet 42,195 kilometer i streg, er manden bag det populære Rudersdal Marathon og får hver måned over 400.000 hits på sin hjemmeside om løb og spiritualitet. Mød Tor Rønnow.
7.215 officielt tilbagelagte kilometer på vej og i terræn. Det er, hvad 43-årige Tor Rønnow udover et utal af træningstimer kan skrive på sit idræts-CV.

Tor, der i det civile liv arbejder som IT-konsulent hos NNIT og har tre børn, er i sjælden høj grad bidt af en gal marathonløber.

Interessen begrænser sig dog ikke til kun selv at gennemføre løbesportens kongedisciplin, da han altid har været tiltrukket af tanken om at integrere en form for fællesskab og hygge i sporten frem for det noget ensidige fokus på bare at komme først over stregen.


Succes fra første færd

Ideen fik ny næring for Tor, da han mødte den kendte norske marathonløber Hans-Jacob Berntzen, som selv havde arrangeret en lang række marathons ved siden af sin aktive løbekarriere.

Tor forenede sin egen drøm med inspirationen fra Berntzen, og efter en masse fodarbejde samt en del forhandlinger med Rudersdal Kommune kunne første udgave af det socialt orienterede Rudersdal Marathon skydes i gang den 17. februar 2007.

Løbet trak 42 deltagere, og da tre af landets mest prominente navne blandt andet havde meldt sig under fanerne, stod det klart, at såvel motionister som hardcore løbere var glade for konceptet.

Siden da har der været gennemført otte store udgaver af Rudersdal Marathon, som en stadig større skare af løbere har tilmeldt sig, samt 17 såkaldte Cannonball-løb, som er mindre og hurtigere arrangerede udgaver.


Fart og fundraising

I november 2009 var deltagerantallet i Rudersdal maraton vokset til 150. Man havde fået gode sponsorer som Garmin og Løberen med på sidelinjen, og løbet talte nu faste, prominente gæsteløbere som TV-lægen Jerk W. Langer, sportsjournalisterne Lars Werge og Peter Fredberg, forfatter og kunstmaler Erik Steffensen samt worldrunner Jesper Kenn Olsen.

Peptalken til løberne, inden de sendes af sted, er leveret af folk som skuespiller Lars Bom, der selv er ivrig marathonløber og den tidligere kaptajn på Guldfireren i roning Victor Feddersen.

Næste gang, feltet i samlede flokke drager igennem vores smukke kommune, er den 2. maj, og du kan læse mere om tilmelding på http://www.rudersdalmarathon.dk/.

På Tors egen hjemmeside http://www.temperance.dk/ kan du desuden få en mere detaljeret præsentation af ildsjælen, der ikke bare samler folk om løbesporten, men også i forbindelse med arrangementerne samler ind til velgørende formål under overskriften ”Løb for håb.”

 Publiceret: 02. Februar 2010 00:28

Annonce:loading...
TOGTRAFIK
Transportministeren om Kystbanen: Løsningsforslag snart klar
Røvere udvist efter millionkup mod pengetransport
UGENS ANNONCER

Valentinsdag på godt og ondt
 Firmafilm Se alle >>

Vædderen Uge 7

Tyren Uge 7

Tvillingen Uge 7

Krebsen Uge 7

Løven Uge 7

Jomfruen Uge 7

Vægten Uge 7

Skorpionen Uge 7

Skytten Uge 7

Stenbukken Uge 7
Nyheder fra andre lokalområder
Vælg kommunen herunder og se de seneste nyheder fra lokalområdet...

E-PAGES

loading...

Rudersdal Avis Bregnerødvej 144 3460 Birkerød Tlf. 4590 8070 Fax 4594 6570
www.rudersdalavis.dk - en del af lokalavisen.dk